Știri AGIR Galați

2022-12-14BRAD Engineering 2022

A cincea ediţie a BRAD Engineering, competiţia de brazi de Crăciun realizaţi din materiale reciclabile organizată la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi, a avut în acest an ca partener Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) - Sucursala Galaţi.
Studenții facultăţilor de inginerie și nu numai şi elevii câtorva colegii şi şcoli din judeţele Galaţi şi Bacău au adus spiritul Crăciunului prin cele 31 de creaţii pe care le-au expus în holul Facultății de Inginerie. Varietatea materialelor (sticlă, lemn, carton, pânză, metal, materiale plastice) şi obiectelor utilizate (cutii de medicamente, măști medicinale, tacâmuri de unică folosință, roți dințate, bureți naturali, diapozitive, conuri de pin şi multe altele) au solicitat spiritul creativ al studenţilor şi elevilor pentru a realiza brazi neconvenţionali.
Premiile oferite de AGIR Sucursala Galaţi au mers la echipa de elevi ai Asociației Multifuncționale Filantropice „Sfântul Spiridon” Galați, Centrul de zi, pentru un brad realizat din pahare din carton conţinând mesaje care să ne păstreze spiritul Crăciunului intact de-a lungul întregului an şi care, după trecerea sărbătorilor, ar urma să fie utilizate ca suporturi pentru creioane sau pensule, şi la echipa de studenţi ai Facultăţii de Știința și Ingineria Alimentelor pentru un brad albastru confecţionat din cofraje de ouă, care a fost ornat cu fructe conservate prin uscare.
Ceremonia de decernare a premiilor poate fi urmărită aici https://www.youtube.com/watch?v=hadOYKD0s9A

2022-12-09A XCV-a ediție a Colocviilor Constructorilor de Nave - CCN

Vineri, 9.12 2022, ora 12.00, în Sala „Eminescu" a Bibliotecii „V.A. Urechia" din Galați, a avut loc cea de-a XCV-a ediție a Colocviilor Constructorilor de Nave - CCN, organizată sub egida Asociației Constructorilor Navali din Romania - ANCONAV, Facultății de Arhitectură Navală - FAN din Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, Asociației Arhitecților Navali - AAN și Asociației Generale a Inginerilor din Romania - AGIR, Sucursala Galați. Tema centrală a dezbaterii a fost „Portretul unui navalist, expert în tehnica sudării", fiind invitat Dl. ing. Panait Buricea, un specialist a cărui carieră – începută în 1960 – a fost legată exclusiv de sudarea structurilor navale, timp de peste jumătate de veac.
Colocviul a fost deschis de Dl. ing. Valentin Popescu, fost director tehnic al Șantierului Naval Damen Galați - SNG, care a descris contextul în care a evoluat profesional invitatul, în cadrul acestui șantier, după care invitatul a prezentat treptele pe care le-a urcat de-a lungul carierei, proiectele deosebite în care a fost implicat, evoluția tehnologiilor de sudare, oamenii importanți cu care a colaborat și experiența sa olandeză. S-au urmarit imagini ale navelor din portofoliul Șantierului Naval Damen Galați și din colecția invitatului.

2022-09-14Ziua Inginerului Român - sărbătorită la Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – Sucursala Galaţi şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR) organizează miercuri, 14 septembrie 2022, la ora 10, la Facultatea de Inginerie a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, corp D, sala D12, celebrarea Zilei Inginerului Român.

Cu această ocazie, vor fi prezenţi reprezentanţi ai mediului academic (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi), reprezentanţi ai industriei din judeţele Galaţi şi Brăila (Criomec SA, Liberty Steel SA, Grande Gloria SA, Aldahra, Damen Workforce Romania, Astaldi spa şi IHI Infrastructure Systems Co. Ltd., CN APDM SA, Şantierul Naval Vard Brăila), şi reprezentanţi ai asociaţiilor ANCONAV şi AGIR .

În cadrul întâlnirii, invitaţii noştri vor face cunoscute detalii semnificative legate de realizări actuale din mai multe domenii ale ingineriei, între care se numără îngheţata premiată la concursul Ecotrophelia Europe (Woopi Ice), catamaranul pentru ecologizarea apelor maritime şi dunărene, filtrele de putere pentru îmbunătăţirea calităţii la furnizarea energiei electrice, podul peste Dunăre dintre Galaţi şi Brăila, agricultura de precizie, oţelul verde, platforma multimodală Galați şi altele.

Anca Nicolau, profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi preşedinta Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR) – Filiala Galaţi consideră că „această întâlnire va evidenţia importanţa profesiei de inginer atât pentru economie, cât şi pentru viaţa de zi cu zi, va satisfice curiozitatea celor care vor să înţeleagă cum răspund specialiştii provocărilor zilelor noaste şi, nu în ultimul rând, va trezi interesul tinerilor de a îmbrăţişa o profesie care presupune deopotrivă inventivitate şi rigoare”.

“În perioada interbelică, Inginerul era privit ca un Deux ex Machina iar Tudor Arghezi considera Ingineria ca fiind Arta miracolelor materializate, pe când astăzi, deşi este o meserie foarte căutată, este pare-se vremelnic ocolită de atenţia tinerilor absolvenţi de liceu. Celebrarea Zilei Inginerului Român la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, îsi propune sa aducă faţă în faţă firme importante din zona de S-E a României, care vor promova realizări inginereşti deosebite, studenţi, profesori şi cercetători, care vor prezenta rezultate ale cercetărilor realizate, pentru a se putea face conexiunea dintre studiile universitare şi lumea reală.” a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, membru corespondent ASTR.

Evenimentul este deschis publicului larg, în limita locurilor disponibile, şi va fi transmis live pe Facebook-ul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Mai multe detalii: Sucursala AGIR Galaţi https://www.galati.agir.ro/conducere.php

2022-01-01Cotizaţia de membru AGIR pentru anul 2022

Pentru anul 2022: - Membri individuali


50 lei înscrierea (include şi legitimaţie nouă);
150 lei cotizaţia anuală (studenţii din anul III si IV nu plătesc cotizaţie);
100 lei cotizaţia anuala pentru pensionari;
Legitimatie 15 lei; (dacă aveti deja legitimaţie tip card, nu mai este nevoie să o schimbaţi)

Membrii AGIR cu domiciliul în străinătate:
25 euro taxa de înscriere
75 euro cotizaţia anuală

Membri colectivi
Pentru anul 2022:
taxa de înscriere: 500 lei;
cotizaţia: 1000 lei

Membri sustinatori
Pentru anul 2022:
cotizaţia: 2000 lei